Valgt til det nye byråd

Til nogen overraskelse, ikke bare for mig selv, blev jeg den 15. november valgt til sammenlægningsudvalget - det der om 1 år bliver byrådet for Skanderborg Kommune.

Det bliver medlem af den største partigruppe, Venstres, med 13 medlemmer fra 4 eksisterende kommuner. Et af medlemmerne er den nye kommunes borgmester.

De 12 af os er medlem af et byråd på nuværende tidspunkt.

Det 13. medlem har tidligere været kommunalbestyrelsesmedlem. Det er derfor en meget erfaren gruppe, der tager føringen i etableringen af den nye kommunes ledelse.

Tak til de, der stemte på mig trods den ikke allerbedste placering på listen.

Jeg er oprigtig glad for den tillid der blev vist og glæder mig meget til arbejdet går i gang for alvor efter nytår. Jeg har ikke lagt skjul på at jeg mener t have masser af erfaring og indsigt efter 16 år som byrådspolitiker med plads i økonomiudvalget næsten halvdelen af tiden og som udvalgsformand for 2 forskellige udvalg i den resterende tid.

Først skal der i begyndelsen af december være konstituerende møde.

Det bliver på mange måder e ny rolle, i forhold til tidligere som byrådsmedlem i Ry . Kommunen bliver 5 gange så stor, befolkningsmæssigt, der bliver nye opgaver, først og fremmest dem, vi overtager fra amtet, men politikerrollen i det hele taget bliver en anden, den direkte kontakt med borgerne og de sager, der er til behandling bliver mindre, måske meget mindre.

Det kan man beklage, og jeg er blandt dem, der er betænkelig ved det lokale demokrati under de vilkår, men det bliver i et vist omfang virkeligheden.

Jeg agter bla. for at holde kontakten til borgerne, derfor 4-5 gange om året at udsende et nyhedsbrev i både papir- og elektronisk form.

Første gang bliver omkring nytår, når konstitueringen er faldet på plads, og derefter kommer der efter planen et hver 2. eller 3. måned.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet på her.

Ønsker du på et tidspunkt at afmelde nyhedsbrevet sender du mig blot en mail eller gir et kald på telefonen..

E-mailadresser bliver ikke videregivet til andre og bliver udelukkende brugt til dette formål.

Man kan følge med i det, der sker i den nye kommune ved at klikke på nedenstående link:

http://www.nyskanderborg.dk/home